Hulp school voor kinderen met fysieke beperking

Stichting Proplan was onlangs bij een school voor kinderen met een mentale en of fysieke beperking in Tuzla, Bosnië.

Met eigen ogen zagen we de liefde en passie voor dit soort kinderen, echt hartverwarmend! Maar wat een gebrek aan de middelen en gelukkig niet aan menskracht. Wat we zien is dat men met de veels te beperkte middelen toch probeert het maximale eruit te halen. Het ontbreekt hen aan van alles, zelfs de meest simpelste dingen zijn er niet. Geen ballen, matten als valbescherming, een springtouw, simpele gewichtjes of bijv. een loopband om de motoriek te verbeteren, het is er niet….Bovendien, door de armoede van de gezinnen ook geen sportkleding.

De situatie van de school v.w.b. deuren, de vloeren, e.d. kan dringend een opknapbeurt gebruiken, het schoolmeubilair moet worden vervangen want is absoluut niet geschikt voor deze kinderen.

Tijd om aan de gang te gaan, Stichting Proplan gaat helpen, helpt u mee?

- - "Hulp school voor kinderen met fysieke beperking"