Ondersteuning van Vive Žene

  • De-nieuwe-auto-voor-Vive-Zene

Vive Žene

Vive Žene is een organisatie voor psychosociale hulpverlening in Tuzla, Bosnië.De hulporganisatie is een gespecialiseerde organisatie die als doel heeft om de slachtoffers die werden gemarteld, verkracht of misbruikt tijdens en na de oorlog in Bosnië te helpen op weg naar genezing, hoe moeizaam dat soms ook gaat. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een deskundig team van mensen die thuis zijn in psychotherapie, psychosociale, sociale, medische en juridische hulp.

Onze contactpersoon: Ina Rahmanovic-Koning

De Nederlandse Ina Rahmanovic-Koning werkt al ruim 25 jaar bij Vive Žene als coördinator van het psycho – sociaal programma. Zij is onze contactpersoon en via haar inzet zorgden we ervoor dat we zo’n 75 vrouwen ‘in de knel’ konden bemoedigen met een heel nuttig voedselpakket.

De doelgroep

De vrouwen wonen vaak achteraf in de vele dorpjes die Bosnië rijk is. Zij hebben geen geld om te reizen en zij kunnen dan ook niet op eigen gelegenheid naar dit centrum komen. Hier heeft Stichting Proplan te hulp geschoten op een hele praktische manier: wij zorgden voor het vervoer. Door een goede 4 x 4 auto beschikbaar te stellen kunnen deze vrouwen thuis bezocht worden. Proplan voorzag in een vierwiel aangedreven Dacia Duster die vooral in de wintermaanden geen overbodige luxe is.


- - "Ondersteuning van Vive Žene"