Agenda

In het laatste kwartaal van 2021 volgt een laatste klusreis naar het zorgcentrum. Doel is het appartementencomplex te voorzien van de PVC vloerbedekking en het installeren van keukenblokken.

jul
11
do
Srebrenica herdenking @ Het Plein
jul 11 @ 15:00 – 16:30

Op 11 juli organiseren de samenwerkende organisaties Srebrenica Herdenking, een herdenking op Het Plein in Den haag.

Aanvang 15.00 uur, tot 16.30.

Er zijn diverse toespraken met verschillende sprekers, muziek, stilte en een stille rondgang.

Nationale Srebrenica Herdenking

De Nationale Herdenking Srebrenica-Genocide wordt sinds 1997 ieder jaar op 11 juli op Het Plein in Den Haag gehouden. Op deze dag worden de ruim achtduizend slachtoffers van de genocide na de val van Srebrenica herdacht.

Deze mensen zijn in 1995 omgekomen door radicale nationalistische Servische en Bosnisch-Servische agressie, nadat de enclave -onder toeziend oog van de VN- was gevallen. Velen van hen zijn nog niet teruggevonden. Srebrenica en omstreken ligt bezaaid met massagraven waaruit de stoffelijke overschotten nog steeds opgegraven worden, vervolgens geïdentificeerd en dan pas herbegraven op de grote begraafplaats in Potočari (Srebrenica).

De Nationale Herdenking Srebrenica-Genocide 2018 wordt georganiseerd door Politiek Comité Stari Most, BiH Platform, IZBN (Islamitische Vereniging van Bosniaks in Nederland – IVBN), de Vereniging van Overlevenden van de Genocide van Srebrenica, jongerenorganisatie Mladi BiH, Stichting Geschiedenis Totalitaire Regimes en hun Slachtoffers (SGTRS) en Het Internationaal Comité voor Humanitair Ingrijpen. U bent van harte uitgenodigd deze herdenking bij te wonen.

Meer informatie en het programma vindt u op de website Screbrenica Herdenking

Srebrenica HerdenkingVoorbereidend Comité Srebrenica Herdenking 2019

Voorzitter: Samir Hajdarević – IZBN / IVBN
Plaatsvervanger voorzitter: Edo Hasanović – IZBN / IVBN
Casper ten Dam – ICHI;
Jolies Heij – ICHI;
Šefkija Hadžiarapović – BiH Platform
Dževad Kurić – BiH Platform
Johann Grünbauer – SGTRS
Fahrudin Alić – Overlevende van de Srebrenica Genocide 1995
Šaćir Husić – Overlevende van de Srebrenica Genocide 1995
Remzija Ibrahimović – Overlevende van de Srebrenica Genocide 1995
Almasa Ćerimović – Mladi BiH
Aid Henić – Mladi BiH
Jehanne van Woerkom – Lid van het voormalige Politiek Comité Stari Most

aug
20
di
Klusweek Bosnië @ Bosnië
aug 20 – aug 27 hele dag

In de week van 20 tot 27 augustus vertrekt een groep kerkelijke jongeren naar Bosnië om daar hard te gaan klussen aan een aantal bouwprojecten.

Meer informatie volgt.

Bij voldoende interesse organiseren we nóg een klusweek. Dus wilt u ook de handen uit de mouwen steken?
Stuur dan een mailtje met uw gegevens naar info@stichtingproplan.nl

sep
22
zo
Nationaal Bosnisch event @ Ashram College
sep 22 @ 14:30 – 20:00

Op 22 september organiseert Stichting Proplan een groot nationaal Bosnisch event voor Bosnische Nederlanders, in het Ashram College te Alphen aan den Rijn.

Aanvang 15.00 uur, inloop v.a. 14.30 uur

Er is een prachtig programma met optredens van o.a.: Folkloregroep Hajr uit Enschede, BiHRO uit Rotterdam, Almedina Jatic (zang), Elmir en Drazen Dilbert (accordeon).

Met medewerking van:

Folkloregroep Hajr, Enschede BiHRO Bosnische Folkloregroep

nov
2
za
Benefietconcert
nov 2 @ 19:00 – 22:00

Gun uzelf op 2 november 2019 een prachtige muziekavond met de Martin Mans Formation en de Vocal Groep Voice. De opbrengst gaat naar de bouw van een zorgcentrum voor de weduwen van Srebrenica.

Nadere informatie over locatie en programma volgt. Houd de website in de gaten!

> Meer over Martin Mans Formation

> Meer over Vocal Groep Voice

 

Help hen die geen helper hebben. Met hulp, hoop en toekomst. - Stichting Proplan

apr
24
vr
Ramadanactie @ Nederland
apr 24 – mei 23 hele dag

OPROEP AAN DE BOSJNAKS IN NEDERLAND: Never forget Srebrenica

Doe mee tijdens de Islamitische heilige maand van Ramadan en help (ook) mee met het bouw van het Zorgcentrum voor de eenzame moeders van Srebrenica.

Doe 29 dagen bij elke maaltijd (twee keer per dag) 50 cent in het speciale spaarpotje tijdens de Ramadan. Dit levert per gezin 58 euro. Wat is nu 50 cent? Zou u dat ook alstublieft willen doen? Spaarpotjes zijn verkrijgbaar via de Bosnische verenigingen in Nederland of vraag ‘m aan door een mailtje te sturen naar info@stichtingproplan.nl. Meer gedetailleerde informatie over dit project vindt u op onze Facebook pagina en website.

Namens de weduwen/moeders van Srebrenica Hvala puno!

 

RAMAZANSKA AKCIJA

Pomozi za vrijeme mjeseca Ramazana sa 1 eurom dnevno, po osobi i daj svoj doprinos izgradnji doma za njegu starih za Majke Srebrenice.
SREBRENICU NESMIJEMO NIKADA ZABORAVITI. MAJKE SREBRENICE TAKODJE !

jun
1
ma
Klusweek Bosnië (zodra reizen is toegestaan) @ Bosnië
jun 1 – jun 8 hele dag

Het was de bedoeling dat op 1 juni weer een enthousiaste groep handige mannen als vrijwilliger zou vertrekken naar Bosnië. Deze reis wordt verplaatst wanneer reizen weer mogelijk is en in overleg met de deelnemers. Doel is mee te helpen aan de bouw van het zorgcentrum. Vorig jaar is gebleken hoe waardevol dit is. Het bespaart in de werkuren van de professionals en levert dus hiermee weer een besparing op. Ben je handig, gezond en heb je zin in een unieke week? Stuur dan een mail naar info@stichtingproplan.nl.

okt
23
vr
Klusweek Bosnië @ Bosnië
okt 23 – okt 30 hele dag

Op 23 oktober vertrekt een team met klussers klussers naar Bosnië om de PVC vloeren te gaan leggen in het zorgcomplex. Op dezelfde dag vertrekt er een truck vanuit Nederland met hulpgoederen, waaronder de PVC vloerdelen.

dec
12
za
Charity Diner @ Restaurant Paviljoen BUITEN
dec 12 @ 17:30 – 20:30

Charity diner voor ondernemers in Restaurant Paviljoen BUITEN, direct aan de A12. Netto opbrengst voor de bouw van het zorgcentrum voor de Weduwen van Srebrenica. Ga voor de volledige uitnodiging naar onze website!

mei
28
vr
Feestelijke afsluiting fondsenwerving
mei 28 @ 20:00 – 22:30

Op 28 mei 2021 staat de feestelijke afsluiting van de fondsenwerving op de planning. Dat gaan we vieren met de allermooiste muziek met en door topmusici in het theater ‘De Baseliek’ te Veenendaal. (Heel centraal in Nederland en pal aan de A12) Meer informatie: kijk onder ‘nieuws’.

okt
30
za
Klusweek Bosnië @ Srebrenica
okt 30 – nov 6 hele dag

Op 30 oktober gaat voor de laatste keer een klusgroep naar Bosnië die meehelpt met de bouw van het zorgcentrum. Ook deze keer gaat het om het afwerken van de vloeren en de PVC vloerbedekking aanbrengen. Voel jij je aangetrokken om mee te gaan?

Beleef ook eens zo’n onvergetelijk ervaring en neem contact met ons op!