Hulp voor de slachtoffers aardbeving Turkije & Syrië

3 weken van hulp in Turkije & Syrië door Stichting Proplan en De Baanderij

De datum 6 februari 2023 is de geschiedenis ingegaan als een inktzwarte dag. Een aardbeving met een kracht van bijna 8.0 op de schaal van Richter. De gevolgen waren dramatisch, meer dan 50.000 mensen zijn omgekomen en het aantal gewonden is nog niet eens bekend.

Wat een menselijk leed, het is zo in en in triest, waar moet je beginnen en wat kan je doen? Die vraag werd al snel gesteld aan Stichting Proplan en De Baanderij: ‘Wat kunnen jullie doen en waarmee kunnen we helpen’?

Door de meer dan 15 jaar bestaande contacten met onze partner MFS Emmaus was het ons bekend dat zij al jarenlang directe contacten hebben in Turkije met twee hulporganisaties, alsmede met een Syrische hulporganisatie in het rampgebied. Na contact bleek dat zij in Bosnië Herzegovina al aan de gang waren gegaan om hulpgoederen en geld in te zamelen.

Dankzij jullie € 21.325 ingezameld!

We mogen gerust doorgeven dat het echt ongelooflijk is wat sindsdien is gebeurd. Op vrijdag 10 februari ging de eerste oproep naar jullie de deur uit om financieel te helpen. Het resultaat mag er zijn, op donderdag 2 maart is een totaal bedrag van € 21.325 ingezameld. Hiervan is inmiddels € 21.000 overgemaakt naar onze partner MFS Emmaus.

Wat is er met het geld gedaan?

Samen met onze partner zijn vanuit Bosnië 16 trucks vol hulpgoederen zijn naar het rampgebied gegaan, 12 naar Turkije en 4 naar Syrië. Tenten en veldkeukens zijn aangeschaft, eten aangekocht en duizenden maaltijden zijn verstrekt. Ook is een team van MFS Emmaus onder leiding van Elmedin Skrebo naar het rampgebied gegaan.

 


- - "Hulp voor de slachtoffers aardbeving Turkije & Syrië"