Doneer geld

Er zijn zoveel redenen om donateur te worden van Stichting Proplan! Kiest u ook voor onze no-nonsense mentaliteit en hulp die aankomt? Steun Stichting Proplan financieel en doneer nu.

Manieren om te geven

DONEER EENMALIG

Wilt u helpen met een eenmalige gift? Geweldig! U kunt uw gift direct overmaken via iDeal door op de onderstaande groene knop te klikken. Natuurlijk kunt u ook zelf het bedrag overmaken naar rekeningnummer NL44 INGB 0004 3503 57 van Stichting Proplan. In de omschrijving kunt u aangeven welk project u wilt ondersteunen.

WORD VASTE DONATEUR

Vul een machtigingsformulier in en wordt donateur. Door onze vaste donateurs hebben we een stabiele inkomstenbron en kunnen we zo projecten op lange termijn aangaan.

Voordelen van geven

Er zijn verschillende manieren waarop u voordelen ervaart wanneer u Stichting Proplan financieel ondersteunt. Allereerst maakt uw gift een verschil in mensenlevens. Op deze manier verspreiden we samen op een concrete manier de liefde van Christus.

De trouwe zorg van mensen die ons al jaren steunen ontroert ons. Temeer omdat we weten dat sommigen het niet breed hebben. Daarom willen we u van harte bedanken voor uw liefdevolle bijdrage aan ons werk. Maar ook voor degenen die ons jaarlijks helpen met een grotere gift, of u die ons hebt gemachtigd om maandelijks bij te willen dragen, voor iedereen geldt: heel hartelijk dank!

BELASTINGVOORDEEL

ANBI erkend
Schenken aan onze ANBI erkende stichting geeft veel fiscaal voordeel voor u. Doneert u minimaal 1% van uw (gezamenlijk) inkomen aan goede doelen dan kan het fiscale voordeel voor u oplopen tot wel 52% in de inkomstenbelasting. Meer informatie hierover vindt u o.a. op de website van de belastingdienst.

Wilt u het bedrag geheel aftrekken bij uw belastingaangifte? Leg de looptijd van uw gift dan vast voor minstens vijf jaar. In het onderstaande voorbeeld leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat.

Bijvoorbeeld: U ondersteunt ons met een gift van € 12 euro per maand. Dat is € 144 euro per jaar. Wij ontvangen dit bedrag netto. Maar als u bereid bent uw donatie voor een periode van vijf jaar te registreren, dan is uw gift volledig aftrekbaar van de belastingen. Het belastingvoordeel bedraagt bij dit voorbeeld maar liefst € 74 euro.

Omdat dit erg interessant is, wil de Belastingdienst een schriftelijke verklaring tussen u als gever en Stichting Proplan als ontvanger. Dat formulier kunt u via deze link downloaden. Weten hoeveel u bespaart bij periodiek geven? Met de gemakkelijke calculator op anbi.nl/calculator heeft u dit in een paar seconden gedaan. Ook veel nuttige info vindt u op BerekenHet.nl.