Hulp isoleren huisje bij Dobosnica

NIEUW, een kleinschalig project van Stichting Proplan voor een arme weduwe met dochter van 17 jaar.

Zelf wilden ze niet om hulp vragen. Schaamte hield hun tegen. Maar een goede buur is beter dan een verre vriend, die zei dat er daar toch echt hulp nodig was.

WAT : Eind augustus gaat er weer een team vrijwilligers uit Nederland aan het werk om een huisje van dit straatarme gezin in de buurt van Dobošnica te isoleren. Straks, als de kou invalt dan hoeft immers de kachel veel minder te stoken, want ook daar zijn de kosten van hout en kolen enorm gestegen. Moeder heeft een groot ongeluk gehad, het lijkt heel wat maar kan nagenoeg niets meer. Haar man is aan de gevolgen van kanker overleden en oma runt nu het huishouden.

Via Stichting Proplan zorgen we dat de dochter van 17 naar school kan en heeft sinds deze week fatsoenlijke schoenen. Ook wordt gezorgd voor een maandelijks voedselpakket.

HELP JE MEE?

We hebben € 2.000,- nodig aan isolatiemateriaal en fasade, dat nodig is om het isolatiemateriaal ook een mooi kleurtje te geven. De vrijwilligers betalen hun eigen reis en verblijfkosten. Als 100 mensen € 20 doneren is dat ook weer opgelost.

Wat doe jij, ben je één van die 100?
Doe het gelijk en gebruik de doneer knop.
Natuurlijk kan je het ook overmaken naar NL44INGB0004350357 van Stichting Proplan.


- - "Hulp isoleren huisje bij Dobosnica"