Keukenapparatuur en matrassen psychiatrisch hospitaal Modrica

In het psychiatrisch hospitaal in Modrica verblijven ruim 250 patiënten. We zagen dat het bereiden van de warme maaltijden dagelijks voor heel wat hoofdbrekens zorgde. Dat niet alleen, ook heel wat matrassen waren heel hard aan vervanging toe.

Over de keukenapparatuur.
Allereerst was de grote kookketel stukgegaan en kon niet meer gemaakt worden. Deze kookketel is enorm belangrijk om voor de patiënten soep te maken, de aardappels te koken, enz. Ook een aardappelschilmachine was door ouderdom niet meer bruikbaar. Dan gaat Stichting Proplan het gewoon weer doen. Onlangs is voorzien in de aankoop van beide apparaten. Niet met geld aan het ziekenhuis maar kopen het zelf en regelen gelijk de garantie. Voor het keukenpersoneel wordt het weer leuk om in de keuken te werken en voor de bewoners komen er weer goed geschilde en gekookte aardappels op hun bord.

Vervangen van matrassen.
De tranen schieten in je ogen als je ziet waar mensen op moeten liggen. Maar…. misschien heb je wel een keer in het GHZ in Gouda gelegen. Welnu, onlangs zijn alle matrassen van dit ziekenhuis vervangen. Samen met veel andere goederen zorgen we dat die een prima herbestemming krijgen in het psychiatrisch hospitaal in Modrica en van partner MFS Emmaus in Klokotnica.

 

Ook werd van de Nederlandse Overheid overtollige, splinternieuwe beademingsapparatuur gekregen. Ook dat eerlijk verdeeld tussen Modrica en Klokotnica. Al jarenlang zorgt verhuisbedrijf Asscheman dat er tenminste één keer per jaar een gesponsord transport met hulpgoederen wordt gedaan naar Bosnië Herzegovina. Gewoonlijk is dit in de herfst, nu kon het al in juni en zijn de matrassen en overige goederen afgeleverd.

 

 

 

 

 

 


- - "Keukenapparatuur en matrassen psychiatrisch hospitaal Modrica"