Renovatie psychiatrisch ziekenhuis in Modrica

In het JZU Hospitaal, een instelling voor chronische psychiatrische patiënten in Modriča (zie kaartje) verblijven 285 bewoners. Meer dan helft hiervan verblijven in drie voormalige schoolgebouwen die gebouwd zijn in de jaren dertig van de vorige eeuw.

Nooit was er grondig gerenoveerd daarom was het complex in een slechte staat. Dat hierdoor de kwaliteit van leven voor de bewoners ernstig wordt aangetast is wel duidelijk. Psychiatrische instellingen in Bosnië en Herzegovina bevinden zich in de marge van de gezondheidszorg. Na eerdere hulp voor andere zaken heeft de leiding van het ziekenhuis ons dringend gevraagd of Stichting Proplan a.u.b. kan meehelpen bij het vervangen van de houten kozijnen voor nieuwe (stalen) ramen, welke dan gelijk voorzien zijn van dubbel en slagvast glas.

Met jullie (financiële) hulp zijn inmiddels, zoals te zien op onderstaande foto’s, alle ramen en deuren vervangen.
Namens alle bewoners en het personeel, dank voor uw steun!!

Nu willen we doorpakken met een keukenrenovatie

Dat de keukenvloer dringend aan renovatie toe is, is wel duidelijk te zien op de foto’s. Kosten voor een nieuwe tegelvloer € 3.500. Daarnaast is diverse keukenapparatuur ook aan vervanging toe. De grote kookketel is stuk en kan niet meer gemaakt worden. Deze is nodig om voor de 240 patiënten soep te maken of de aardappels te koken en af te kunnen gieten. €Links de oude ketel, rechts welke gewenst is. Een nieuwe kookketel kost € 19.900.

Helpen jullie mee dit te realiseren? Alvast heel veel dank!

 

 

 

 


- - "Renovatie psychiatrisch ziekenhuis in Modrica"