350 rugzakken in Noord – Bosnie

In januari 2015 zijn er in Bosnië weer zo’n 350 rugzakken uitgedeeld aan kinderen in Samac en Modrica.  Met vrijwilligers van Proplan en MFS Emmaus uit Bosnië zijn er in Samac 275 uitgedeeld en elk kind tussen 5 en 10 jaar heeft nu zo’n splinternieuwe gave rugzzak met nieuwe schoolspulletjes, wat speelgoed en tandpasta, tandenborstel en een stuk zeep. Dezellfde leeftijdsgroep maar dan in een buitewijk van Modrica kregen er 75.

Ze waren superblij met hun rugzak want zo’n cadeau krijg je maar één keer in je leven…..

De foto’s geven een beetje een indruk van hoe de kinderen hebben gereageerd op de rugzakken. Ze waren allemaal heel tevreden over de inhoud en ze waren ook heel solidair met andere kinderen. Zo was er bijvoorbeeld een jongetje, dat direct speelgoed uit zijn rugzak reserveerde voor zijn zusje, die natuurlijk ook iets moest krijgen……

Heel veel kinderen wonen in desolate dorpjes in Bosnië. Deze kinderen moeten dagelijks soms tien kilometer lopen om op school te komen. De ouders waren heel blij met onze actie, want ze voelen zich over het algemeen in de steek gelaten. En dan komen er ineens mensen uit nederland met rugzakken…. aan hun kinderen in Bosnië hebben gedacht en hun die rugzakken hebben gestuurd. De kinderen waren er echt van onder de indruk onvergetelijk.


- - "350 rugzakken in Noord - Bosnie"