Agenda

Stichting Proplan organiseert regelmatig allerlei activiteiten. Een benefietconcert, event, klusweek of nieuw project. Kijk in onze agenda voor data en bijzonderheden.

jul
do
Srebrenica herdenking @ Het Plein
jul 11 @ 15:00 – 16:30

Op 11 juli organiseren de samenwerkende organisaties Srebrenica Herdenking, een herdenking op Het Plein in Den haag.

Aanvang 15.00 uur, tot 16.30.

Er zijn diverse toespraken met verschillende sprekers, muziek, stilte en een stille rondgang.

Nationale Srebrenica Herdenking

De Nationale Herdenking Srebrenica-Genocide wordt sinds 1997 ieder jaar op 11 juli op Het Plein in Den Haag gehouden. Op deze dag worden de ruim achtduizend slachtoffers van de genocide na de val van Srebrenica herdacht.

Deze mensen zijn in 1995 omgekomen door radicale nationalistische Servische en Bosnisch-Servische agressie, nadat de enclave -onder toeziend oog van de VN- was gevallen. Velen van hen zijn nog niet teruggevonden. Srebrenica en omstreken ligt bezaaid met massagraven waaruit de stoffelijke overschotten nog steeds opgegraven worden, vervolgens geïdentificeerd en dan pas herbegraven op de grote begraafplaats in Potočari (Srebrenica).

De Nationale Herdenking Srebrenica-Genocide 2018 wordt georganiseerd door Politiek Comité Stari Most, BiH Platform, IZBN (Islamitische Vereniging van Bosniaks in Nederland – IVBN), de Vereniging van Overlevenden van de Genocide van Srebrenica, jongerenorganisatie Mladi BiH, Stichting Geschiedenis Totalitaire Regimes en hun Slachtoffers (SGTRS) en Het Internationaal Comité voor Humanitair Ingrijpen. U bent van harte uitgenodigd deze herdenking bij te wonen.

Meer informatie en het programma vindt u op de website Screbrenica Herdenking

Srebrenica HerdenkingVoorbereidend Comité Srebrenica Herdenking 2019

Voorzitter: Samir Hajdarević – IZBN / IVBN
Plaatsvervanger voorzitter: Edo Hasanović – IZBN / IVBN
Casper ten Dam – ICHI;
Jolies Heij – ICHI;
Šefkija Hadžiarapović – BiH Platform
Dževad Kurić – BiH Platform
Johann Grünbauer – SGTRS
Fahrudin Alić – Overlevende van de Srebrenica Genocide 1995
Šaćir Husić – Overlevende van de Srebrenica Genocide 1995
Remzija Ibrahimović – Overlevende van de Srebrenica Genocide 1995
Almasa Ćerimović – Mladi BiH
Aid Henić – Mladi BiH
Jehanne van Woerkom – Lid van het voormalige Politiek Comité Stari Most

aug
di
Klusweek Bosnië @ Bosnië
aug 20 – aug 27 hele dag

In de week van 20 tot 27 augustus vertrekt een groep kerkelijke jongeren naar Bosnië om daar hard te gaan klussen aan een aantal bouwprojecten.

Meer informatie volgt.

Bij voldoende interesse organiseren we nóg een klusweek. Dus wilt u ook de handen uit de mouwen steken?
Stuur dan een mailtje met uw gegevens naar info@stichtingproplan.nl

zo
Nationaal Bosnisch event @ Ashram College
sep 22 @ 14:30 – 20:00

Op 22 september organiseert Stichting Proplan een groot nationaal Bosnisch event voor Bosnische Nederlanders, in het Ashram College te Alphen aan den Rijn.

Aanvang 15.00 uur, inloop v.a. 14.30 uur

Er is een prachtig programma met optredens van o.a.: Folkloregroep Hajr uit Enschede, BiHRO uit Rotterdam, Almedina Jatic (zang), Elmir en Drazen Dilbert (accordeon).

Met medewerking van:

Folkloregroep Hajr, Enschede BiHRO Bosnische Folkloregroep

za
Benefietconcert
nov 2 @ 19:00 – 22:00

Gun uzelf op 2 november 2019 een prachtige muziekavond met de Martin Mans Formation en de Vocal Groep Voice. De opbrengst gaat naar de bouw van een zorgcentrum voor de weduwen van Srebrenica.

Nadere informatie over locatie en programma volgt. Houd de website in de gaten!

> Meer over Martin Mans Formation

> Meer over Vocal Groep Voice

Help hen die geen helper hebben. Met hulp, hoop en toekomst. - Stichting Proplan